Güney Kore Yemeklerimin 2. bölümüyle karşınızdayım. Sokak yemeklerinden ve meşhur o merak ettiğiniz birkaç yemeği daha paylaşacağım. Keyifli okumalar...
 |
Dak Gogi - Korean B.B.Q Chicken - Barbekü Tavuk
Korelilerde barbekü mantığı, kendin pişir kendin ye çok meşhur. Bu yemeği marulla yiyorlar. Yanında da sarımsak, biber, kimchi, taze soğan, yosun, kuru balık gibi bir çok aperatifler ile tüketmedirler. |
 |
Gamja Jorim - Korean Braised Potatoes with soy sauce
Soya sosuyla yapılan tatlı - tuzlu bir patates yemeği
|
 |
Korean Bulgogi
Ateşte pişirlen et anlamına gelen bulgogi.. Lezetli, yine bir çok çeşidi var. |
 |
Korean Bibimbap
Yine Kore'de çokca maşhur Bibimbap yemeğinden bahsedeceğim. İlk Fransa'da bir Kore Restaurant'ına gittiğimizde denemiştim. Bir kase içerisinde pilav ve sebzeler geliyor. Hala pişme sesini duyabiliyorduk. Siz kendiniz karıştırıyorsunuz. Çok farklı bir yemek değil benim için ama lezzetli.. |
 |
Dak Kalguksu - Korean Chicken Noodle Soup - Tavuklu Noodle Çorbası
Bunu size hatırlatacak muhteşem bir şarkıyı buraya bırakıyorum. Keyifli dinlemeler....
BTS J-hope 'Chicken Noodle Soup (feat. Becky G)
https://www.youtube.com/watch?v=i23NEQEFpgQ |
 |
Korean Dumpling - Mandu - Mantı
Bizim mantının buharda pişirilmiş hali. İçerisine sebze, et, domuz ürünleri koyabiliyorlar. Üzerine yoğurt dökmüyorlar bizim gibi. Zaten onlarda yoğurt kültürü pek yok. İçecek olarak tatsız bir şey kullanıyorlar. Bir yerden tatsız olmasının sebebinin Asyalıların dil tat alma duyularının bizden farklı olduğunu duymuştum. Ne kadar doğrudur bilemem. |
 |
Hobak Buchim - Kabak Mücver
Bizim mücver gibi, sokak yemeklerinde sıcacık yapıp satıyorlar. |
 |
Kkakdugi - Cubed Rabish Kimchi - Küp Turp Turşusu
Turptan yapılan kimchi turşusu. Bir sürü kimchi çeşidi var. Ispanak, patlıcan aklınıza ne gelirse her şeyin turşunu kuruyorlar. Tıpkı bizim gibi... |
 |
Cucumber Kimchi - Salatalık Turşusu
Kimchi denediniz mi bilmiyorum ama turşu seviyorsanız mutlaka deneyin. Bizde de turşu kültürü olduğu için damak tatları bize benziyor. Evde kimchiyi denedim ve çok güzel oldu. Ben içine normalde konulan deniz sosu yerine sirke koyuyorum. Ekşi tadının daha lezzetli olduğunu düşünüyorum. Bence bizim kültüre çok yakın. Yakın zamanda salatalık kimchisini de deneyeceğim. Yorumlarımı yazarım. |
![The terms “Asian” and “fried chicken” are, I’ll admit, not ones that you will often see together. This is because fried chicken is very much an integral part of U.S. tradition; a staple at every game day, Mardi Gras and movie night with friends. In recent times, fried chicken has suffered from something of a [...]](https://i.pinimg.com/564x/61/9c/8c/619c8c1aa5712dd9dd2b6d0066554d6b.jpg) |
Dakgangjeong - Acı tatlı soslu tavuk
Benim denediğim buydu ve tadı çok güzeldi. Garsona hangisinin daha meşhur olduğunu sormuştuk o da tatlı acı karışık severseniz bu güzeldir dedi. Bizde denedik ve bayıldık... |
 |
Korean Fried Chicken - Kore Tavuğu
Korelilerin tavukları çooook meşhur. Ben burada bir çeşidini denedim acılı tatlılı bir tavuktu ve tadı enfesti. O kadar çok beğendim ki. Bu soslular genelde çok acı ve bol sarımsaklı oluyor. |
Yorumlar
Yorum Gönder