Güney Kore Yemekleri - 한국 요리 - Bölüm 4

Güney Kore yemeklerine devam ediyoruz. Bu bölümde deniz ürünlerine ağırlık verdim. Keyifli okumalar...
Honey_of_Korea_traditional_food
Korean Honey Candy - Ggultarae - Bal Şekerlemesi
Bunun yapılış videosunu izlemiştim çok değişik gerçekten, izlemenizi tavsiye ederim.
Try this light, healthy, and nutritious Korean seaweed soup - Miyeok guk recipe. It's very easy to make and comes with many benefits!  Today, I want to share one of the staple Korean soups - seaweed soup recipe. What is Korean Seaweed Soup Korean seaweed soup (miyeok guk or miyuk guk, 미역국) is a soup predominantly made
Miyeok Guk - Korean Seaweed Soup - Deniz Yosunu Çorbası
Bir diziden hatırladığım kadarıyla Koreliler bu çorbayı doğum günlerinde yapıyorlar.
Ojingeo Bokkeum - Spicy Stir-Fried Squid - Baharatlı Kalamar Yemeği
Haemul Jeongol (Spicy Seafood Hot Pot)
Haemul Jeongol - Spicy Seafood Hot Pot - Baharatlı Deniz Ürünleri Yemeği
Soy sauce eggs are the super easy egg dish your life has been missing
Soy Sauce Korean Boiled Egg - Soya Sosunda Pişirilmiş Yumurta

Bunları Kore dizilerinden görmeyen yoktur heralde. Meşhur Sauna yumurtası, hani şu birbirlerinin kafalarında kırdıkları yumurta. Tadını bilmiyorum denemedim ama şekersiz kestane tadına benzediğini söylüyorlar. Evde denenebilir bence.

Myulchi Bokkeum (Stir-fried Anchovies) - Korean Bapsang
Myulchi Bokkeum - Stir Fried Anchovies - Kurutulmuş Hamsi
Yeongeun jorim (연근 조림) is a popular fall side dish that’s made with lotus roots. It’s sweet, savory and crunchy! Lotus roots (yeon-geun) are widely used in Korea and other Asian countries. This sweet soy braised dish is one of the most popular dishes made with lotus roots in Korea. It surely deserves a spot …
Yeongeun Jorim - Sweet Soy Braised Lotus Roots - Kızarmış tatlı lotus
Salmon Bulgogi recipe
Salmon Bulgogi - Somon Izgara
Korean Bapsang: Jangjorim (Soy Braised Beef) @Hyosun Ro
Jangjorim - Soy Braised Beef - Soya Soslu Kızarmış Sığır Eti

Bulgogi is always wonderful grilled over an open flame or pan fried, but try making it into a hot pot with lots of vegetables. It becomes a whole new dish that’s hearty, steaming, and flavorful. Perfect for the cool fall and winter months! #bulgogi #dinner #bulgogirecipe #koreanrecipe #koreanbapsang @koreanbapsang
Bulgogi Jeongol - Bulgogi Hot Pot
Bu ürünler kemik suyu kaynayan bir kabın içerisine atılarak pişiriliyor. İstanbul'da bir Kore restaurantında denemiştim. Çok lezzetliydi. İçinde çeşitli baharatlarda vardı. Sosuda kendiniz  hazırlıyorsunuz. Sos olarak tahin, sarımsak, taze kişniş otu, yeşil soğan, soya sosu, susam, sirke gibi ürünler mevcuttu.
Gul tteokguk (Oyster rice cake soup)! It's a New Year tradition with intense briny flavor of the sea.
Gul Tteokguk - Oyster Rice Cake Soup - İstridye pirinç kekli çorba
Bibim guksu - refreshing spicy noodles with vegetables!
Bibim Guksu - Korean Spicy Cold Noodles - Baharatlı Soğuk Noodle
Mul Naengmeyon (Noodles in chilled broth)
Naengmyeon - Cold Noodles - Soğuk Noodle

Goma Ae sauce - for cooked spinach, cuke salad, asparagus, cooked noodle salad, etc. - sesame, tahini, sweetener, soy sauce - use in small amounts or adjust soy for low sodium - goboroot.com
Gomae - Spinach Salade - Ispanak Salatası

Japonlara özgü olsada Kore sofralarınıda süslüyor.

Korean Grilled Baby Octopus - Kızarmış Bebek Kalamar Yemeği

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Güney Kore Geleneksel Evleri - Hanok House - Hanok Village

South Korean Coffee Shops - Güney Kore Kahve Dükkanları